Categorieën
Huis, Tuin en Keuken

Wat is een beton ciré vloer?

beton ciré vloer

Als je graag een vloer wilt met een stoere betonlook, dan is beton ciré een erg goede optie. Met beton ciré krijg je een ijzersterke, onderhoudsvriendelijke, stoere en mooie vloer. Beton ciré vloeren zijn erg dun, waterdicht en in verschillende kleurstellingen te verkrijgen. Maar laten we beginnen bij het begin wat is een beton ciré vloer?

Wat is het?

Beton ciré is een mengsel van cement en hars, in dit mengsel wordt pigment toegevoegd voor de gewenste kleur. Dit mengsel is niet waterdicht. Nadat het mengsel is aangebracht, wordt de vloer gladgeschuurd en vervolgens geïmpregneerd en afgewerkt met een coating. Het resultaat is een dunne waterdichte vloer met een betonlook. De vloeiende lijnen die tijdens het aanbrengen en het schuren van de vloer ontstaan zijn kenmerkend voor beton ciré. Beton ciré wordt niet alleen voor vloeren gebruikt, maar ook voor het maken van wanden en meubels. Pas wel op met zand op de vloer, want zand heeft een schurende werking en kan hierdoor snellere voor slijtage aan de toplaag zorgen.

Kleuren

Beton ciré kan in verschillende kleuren gemaakt worden. Om de juiste kleur te verkrijgen wordt er pigment toegevoegd aan het beton en de hars tijdens het mengen. Grijstinten zijn het meest populair, maar warme aardetinten worden ook veel gebruik. Maar dat zijn niet de enige kleuren, je kunt namelijk uit meer dan 50 kleuren kiezen.

Onderhoud

Een beton ciré vloer kan het beste gereinigd worden met een niet agressieve allesreiniger. Vermijd bleek- en antikalkmiddelen voor het reinigen van een beton ciré vloer, want deze kunnen voor doffe plekken in de toplaag van de vloer zorgen. Je kunt op een beton ciré gewoon een stofzuiger gebruiken en wanneer deze een parketborstel heeft is dit ideaal voor het verwijderen van zand en vuil van de vloer.

Afhankelijk van het gebruik, is het aan te raden om de vloer eens in de twee á drie maanden te behandelen met een speciale wax. Zo behoud je de mooie glans van de vloer en bescherm je hem tegelijkertijd tegen vocht en vuil.

Voor- en nadelen van beton ciré

Net zoals elke vloer heeft ook beton ciré zijn specifieke eigenschappen die gepaard gaan met voordelen en nadelen.

Voordelen

  • Het heeft een stoere betonlook
  • Sterke en slijtvaste vloer
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Naadloos, waardoor makkelijk in onderhoud
  • Goed toepasbaar in vochtige ruimtes, zoals de badkamer
  • Het kan gecombineerd worden met vloerverwarming.

Nadelen

  • Het aanbrengen van de vloer kost veel tijd
  • De prijs van het plaatsen is relatief duur ten opzichte van andere gietvloeren.